subota, 22. studenoga 2014.

Jos jedan kolac bez jaja, Cake without eggs

E ovaj kolac je pravi kolac kad navecer u 9 sati pozelite nesto slatko,socno i cokoladno!!!
Sastojci su po izboru i po trenutnim mogucnostima,ako se sijetite jos sto dodati ili oduzeti svakako to podijelite samnom!

Potrebno:

Biskvit-
Salica mlijeka
5 zlica ulja
5 zlica marmelade,pekmeza ili eurokrema
3 zlice kakao,cokolade u prahu ili krasa
2 salice brasna
Salica secera
Prasak za pecivo

Preljev-
220 ml. Mlijeka
220 g. cokolade mlijecne,moze i gorka ali onda dodajte 3-4 zlice secera

Postupak
Umiksajte sve sastojke za biskvit,prelijte u kalup prekriven pek papirom i pecite u pecnici 25 minuta na 200 stupnjeva.Pecen kolac izrezite pa prelijte preljevom.
Preljev napravite tako da istopite cokoladu u mlijeku.
Preliven kolac vratite u pecnicu jos 2-3 minute i vas najbrzi,najukusniji i najsocniji kolac je spreman za jelo jer necete docekati da se ohladi!!! mmljaac





Liker od mandarine-Homemade Mandarin liqueur

Liker od mandarine je jedan od jednostavnijih likera!

Potrebno:
Mandarine
Secer
Rakija
Veca tegla

Priprema:
Teglu mozete uzeti npr. od 1500 g. ili vecu,oguliti mandarine i napuniti teglu do pola,pobrojite koliko ste mandarina ocistili jer na svaku mandarinu ide 1,5-2 zlice secera!Prelijte rakijom i ostavite na suncu,nakon 2 tijedna otvorite teglu izgnjecite mandarine i ostavite jos 2 tjedna pa procijedite i mozete konzumirati!

Ako je vrijeme tijekom tih 4 tjedna oblacno tj. nedostaje sunca ostavite naknadnih 1 tjedan da stoji u tegli!U pravilu kad liker dobije svoju boju,boju mandarina gotov je.

ponedjeljak, 17. studenoga 2014.

Bozicne dekoracije, Christmas decorations diy

Mnogi sigurno vec stvaraju Bozicni ugodaj,kao ja.Pokazat cu vam kako napraviti adventski vijenac,bez puno ulaganja.I mini bozicna drvca!

Trebati ce vam:
Vruci silikon ili ljepilo
Stari Bozicni ukrasi
Jedan plasticni tanjur
Svijece

Ostalo:
Šišarke
Akrilni lak ili obicni (za nokte)
Šljokice














nedjelja, 16. studenoga 2014.

Raffaello

Nema mlijeka u prahu!
Lagan je!
I gotov za pola sata!

Sastojci
250 g. Kokosa
250 g. Margarina
0,5 l. Mlijeka
2 vanilin secera
15. Zlica secera
10. Zlica gussnel-a
100 g. Kokosa(za uvaljat kuglice)

Priprema
Od mlijeka odvojiti 2 dcl. I u njega umijesat secer i gussnel.Ostatak mlijeka sa vanilin secerom zakuhati,skloniti sa vatre pa usuti smjesu od gussnela,secera i mlijeka pa vratiti na vatru i mijesati dok se ne zgusne.Ostaviti da se ohladi pa umijesati pjenasto izraden margarin i kokos.Praviti rukama kuglice i uvaljati u kokos.

Bolji,ukusniji i laksi recept za raffaello ne postoji!