Kolac je nastao tako sto sam pregledala zalihe namirnica za kolace a nije ih bas bilo pa sam se vodila onom starom "daj sta das" ali nisam zazalila...
Ovo je jedan socan,kremasti, cokoladni kolac koji ce oduseviti i najzahtjevnija nepca sigurna sam...
Sastojci
BISKVIT
3 jaja
3 zlice secera
1 dcl mlijeka
4 zlice brasna
2 zlice kakaa
pola praska za pecivo
KREMA
7 dcl mlijeka
2 vrecice capuccina od cokolade
2 rebra cokolade za kuhanje tj. 60-ak g.
6 zlica gustina
3 zlice secera
50 g biljnog margarina
PRELJEV ZA BISKVIT
2 dcl sirupa od borovnice
2 dcl vode
1 instant zelatina
GLAZURA
2 dcl vrhnja za kuhanje
200 g cokolade za kuhanje
Priprema
Pjenasto umutiti jaja sa secerom pa dodati mlijeko,brasno,prasak za pecivo i kakao peci na pek papiru na 180 stupnjeva
2 deca sirupa pomijesati sa vodom i umutiti instant zelatinu,ostaviti u hladnjak pola sata
Ne mora biti sirup mozete koristiti obicni sok onda ne mijesajte sa vodom
Od 7 dcl mlijeka oduzmite 2 dcl i umijesajte u to 6 zlica gustina,ostatak mlijeka stavite na vatru sa 3 zlice secera,dodajte odmah cokoladu i mijesajte da se otopi kad se otopi dodajte capucino dok ne baci prvi kljuc zatim dodajte i ostatak mlijeka s gustinom i mijesajte da se zgusne,ostavite da se ohladi
Sa biskvita skinite pek papir i vratite biskvit u tepsiju u kojoj ste ga pekli saspite na njega zele od borovnice
Biskvit ce plivati u soku ali nek vas to ne zabrinjava, vratite u hladnjak
Sad kad je ohladena krema umiksajte margarin izvadite biskvit iz hladnjaka i premazite kremu
Zele se nije jos do kraja stisnuo pa ce krema malo plesati po njemu al nedajte se omesti premazite biskvit i vratite u hladnjak dok pravite glazuru
U tavu stavite vrhnje za kuhanje i cim prokuha ubacite cokoladu maknite s vatre i mijesajte dok se cokolada skroz ne otopi i ne ujednaci sa vrhnjem
Namazite po kolacu i ohladite
Posluživanje
Kolac se vec moze rezati bez problema cim se glazura stisne i bez obzira sto ce kolac biti "mokar" nema straha od toga da ce se raspasti ali svakako je bolje rashladiti ga
Kolac ostavite preko noci u hladnjaku, u jutro ce biti savrseno socan kolac ciji ce vas okus iznenaditi maksimalno ili ako ga pravite kroz jutro za popodne ostavite ga 4 sata na hladenju isti je efekt