utorak, 25. studenoga 2014.

Home made "mascarpone"

Slijedeci put kad pomislite raditi kolac od sira iliti cheesecake,nemojte ici do trgovine probajte napraviti sami krem sir koji ce dostojno zamijeniti mascarpone!

Potrebno:
Gaza
Cijediljka
Posuda
Kiselo vrhnje 12% mlijecne masnoce

Ja sam pravila od 400 g. vrhnja

U gazu istresite vrhnje i stavite u cjediljku da se cijedi.
Ostavite u frizideru najmanje 6 sati.
Od 400 g. Kiselog vrhnja dobije se oko 250 g. Sira

Moj sljedeci post je kolac od ovog sira "mascarpone"

Vanila-sir kocke/Vanilla cheesecake (my way)

Kremaste kocke od moga homemade "mascarpone-a"

Biskvit:
3 jaja
3 zlice secera
3 zlice brasna
2 zlicice praska za pecivo
3 zlice vode

Krema:
250 g. mascarpone sira (ili nekog drugog)
1 puding od vanilije
300 ml. Mlijeka
200 ml. Vrhnja za slag
6 zlica secera
2 vanilin secera
1 zlica secera u prahu
1 instant zelatina

Priprema
Umutiti sve sastojke za biskvit pa peci na 180 stupnjeva.
Za kremu odvojiti malo od 300 ml. mlijeka i umutiti puding,ostatak mlijeka zakuhati,napraviti puding.Gotov puding ostaviti sa strane pokriven prijanjajucom folijom(da se ne uhvati korica na vrhu)
U sir staviti zlicu secera u prahu i promijesati.Umutiti 200 ml. vrhnja za slag u cvrsti slag.
Puding dok je jos mlak umiksati sa sirom,pa sve umiksati sa tucenim slagom i jednom instant zelatinom.Prekriti biskvit kremom i staviti u hladnjak 20-30 minuta,sad ukrasite po zelji.Ja sam kolac prekrila slagom i cokoladnim mrvicama bijele cokolade!!

Uzivajte!