Ako ste zeljni malo "drugacijeg" kolaca od onih na koje smo navikli ovaj kolac od dinje je onda za vas...
Njezan,lagan i ocaravajuc!
BISKVIT
3 bjelanjka
2 zlice secera
2 zlice ulja
mala zlicica praska za pecivo
3 zlice brasna
KREMA
500 g. Dinje
3 zumanjka
Zlica meda
200 ml vrhnja za slag
2 instant zelatine
Dekoracija: slag
PRIPREMA
Odvojite bjelanjke od zumanjaka i izmiksajte zumanjke.Od dinje napravite pire stapnim mikserom i stavite pire na vatru,dodajte jednu jusnu zlicu meda i nek malo prokuha zatim dodajte zumanjke uz stalno mijesanje,sklonite sa vatre i umiksajte unutra neumuceno vrhnje za slag.Neka se krema hladi dok pripremate biskvit- kratko miksajte pjenasto bjelanjke dodajte secer i ulje pa umiksajte do kraja zatim dodajte prasak za pecivo i brasno pa jos jednom umiksajte,stavite na pek papir i pecite na 160 stupnjeva.U ohladenu kremu umiksajte 2 instant zelatine i stavite u hladnjak 5 minuta da se malo stisne.Prelijte kremu preko biskvita i premazite slagom.Kolac je spreman za konzumiranje!
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala sto komentirate