nedjelja, 9. studenoga 2014.

Salenjaci

Rekao je jednom jedan:
"jasno mi je da vi Slavonci volite svinjetinu,i da je u svemu i stalno jedete al' da ste je i u kolac ugurali..."

SASTOJCI
1,5 salica(2 dcl) mlijeka
pola salice vode 
2 jaja
1 kvasac
1 prasak za pecivo
2 zlicice secera
1 zlicica soli
Brasna koliko primi
400g. Svinjskog sala
Pekmez od sljiva

PRIPREMA
Umijesite tijesto i ostavite na toplo mijesto da se digne.Tijesto mora biti mekano.
Kada se digne umijesite salo.Razvlacite ga kao lisnato (preklapajte)
Razvucite ga tanko pa rezite rombove,u sredinu stavljajte zlicicu pekmeza pa zamotajte.
Pecite ih na masnom papiru dok ne porumene i odmah ih posipajte secerom u prahu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala sto komentirate